Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Άνευ προηγουμένου οι πορείες στην Κρήτη!



Δεν έχει προηγούμενο η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση στο Ηράκλειο. Η μαζική συμμετοχή των απεργών, κάθε επαγγέλματος και ηλικίας, μαθητών, ανέργων. συνταξιούχων, ξεπερνάει ακόμη και την απεργιακή συγκέντρωση – σταθμό, πριν 11 χρόνια, κόντρα στα μέτρα Γιαννίτση για το ασφαλιστικό. Σύμφωνα με την αστυνομία ο κόσμος αγγίζει τις 10.000, ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Cretalive, περίπου 15.000 κατέκλυσαν τους δρόμους.



Στα Χανιά
Συγκεντρώσεις έγιναν στην πλατεία της Δημοτικής αγοράς και την πλατεία 1866, ενώ οι  πορείες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης κατέληξαν στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Περίπου 30 νταλίκες ξεκίνησαν απο την Σούδα και κατέληξαν στο κέντρο της πόλης των Χανίων, αποκλείοντας την πλατεία Δικαστηρίων, ενώ μέσω της οδού Ανδρέα παπανδρέου κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας ο κόσμος που κατέβηκε στους δρόμους των Χανίων αγγίζει τις 8.000.
Στο Ρέθυμνο
«Νέκρωσε» το Ρέθυμνο, περίπου 3.000 ανθρώπους να βγαίνουν στο δρόμο, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα εξαθλίωσης που προωθεί η κυβέρνηση, με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, την Πέμπτη. Εργαζόμενοι από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα βγήκαν στους δρόμους, όπως και οι ιδιοκτήτες ταξί και φορτηγών.
«Λουκέτο» έβαλαν και τα εμπορικά καταστήματα, με σύνθημα «Κλείνουμε μία μέρα για να μην κλείσουμε για πάντα».
Στο Λασίθι
Με μεγάλη συμμετοχή εξελίσσεται, σύμφωνα με το Ράδιο Λασίθι η Γενική 48ωρη απεργία σε Δημόσιο και ιδιωτικό σε όλη την χώρα αλλά και στο Λασίθι.
Συγκεκριμένα Δήμοι, δημοτικές υπηρεσίες, δημόσιες υπηρεσίες, κλείνουν. Με μεγάλο ποσοστό, που υπολογίζεται πως ξεπερνά το 50%.
Καθολική είναι η συμμετοχή των καταστηματαρχών της Ιεράπετρας, καθώς το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Παπαϊωάννου, ο οποίος μίλησε στην «Πρωινή Ζώνη» και τον Δημήτρη Τουρλούκη, άγγιξε το 99%. Παράλληλα, οργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.00, το πρωί της Τετάρτης.
Στον Αγ. Νικόλαο
Στον Άγιο Νικόλαο, δημόσιοι, ιδιώτες και συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στις 11.00, ενώ την Πέμπτη το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί μουσική διαμαρτυρία κατά των μέτρων της κυβέρνησης.
Και η πόλη της Σητείας στο ίδιο κλίμα, με δημόσιους υπάλληλους στην απεργία και όλα τα καταστήματα κλειστά σε ποσοστό 100%, όπως δήλωσε στο Ρ.Λ. ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κος Βασιλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου